Jutalomkirándulás Székelyudvarhelyre

A Raoul Wallenberg Egyesület által szervezett Régen volt, hol is volt? című, a vészkorszakkal foglalkozó vetélkedőn iskolánk is részt vett. A csapat  tagjai: Dudás Dzsenifer Melánia, Galántai Csilla, Potholeczki Anna Mária 12.B osztályos tanulók és Valló Gábor történelemtanár , 2016. március 18. és 20. között egy székelyudvarhelyi jutalomkiránduláson vehetettek részt.

A verseny első, januári fordulójában egy kiválasztott embermentőről kellett Facebook-profilt készíteni, ezt csapatunk nyerte. Majd február 22-én Pest megye hat másik csapatával kellett megmérkőznünk. A verseny részeként interjút kellett készítenünk egy túlélővel (Sárdi Mária írónőt választottuk), a zsűri itt szintén a mi csapatunk munkáját értékelte a legtöbbre. A kemény versenyen végül 4. helyezést értünk el. A vetélkedő után Fördős Attila polgármester úr mindhárom váci csapatot meghívta testvérvárosunkba, Székelyudvarhelyre egy 3 napos kirándulásra.

Székelyudvarhely városháza 4.Pénteken 12 órás utazást követően érkeztünk meg Székelyudvarhelyre, útközben megtekintve Nagyvárad zsinagógáit. Szombaton a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal képviseletében Molnos Dalma idegenvezetésével megnéztük a város nevezetességeit: a Szoborparkot, a városházát, a templomokat, majd a Haáz Rezső Múzeumban egy székely asszony XX. századi sorsába nyertünk betekintést. Délután a Hargita 1800 méteres csúcsaira kirándultunk, az út második felét már traktorral téve meg. Vasárnap a korondi fazekasoknál és a parajdi sóbányába tett látogatás után késő estére értünk vissza Vácra. A rengeteg, neten közzétett fotó tanúskodik arról, hogy mennyire jól éreztük magunkat. 🙂

Ezúton is köszönjük a váci és a székelyudvarhelyi önkormányzatnak a program szervezését és támogatását!

Valló Gábor

Ez is érdekelhet ...