Német cserediákprogram

Iskolánk évekkel ezelőtt egy szoros kapcsolatot épített ki a Németországban, pontosabban Aschaffenburgban található leánygimnáziummal. Minden évben egy 10-12 főből álló csoport március környékén országunkba látogat, hogy Európa legszebb fővárosát, Budapestet és környékét megtekintse.

Folie27A német cserediákokat számos program várta, ugyanis a némettanáraink sokszínű, illetve változatos programokkal készültek, hogy a német lányok itt-tartózkodását még felejthetetlenebbé tegyék. Ebben az évben sem volt ez másképp. Mindjárt az első napon megismerkedtek iskolánkkal, valamint lehetőségük volt a tanórákon is részt venni. Délután pedig egy nagy séta keretében megismerték Vác nevezetességeit. A következő napon közösen Budapestre utaztunk, ahol egy emlékezetes napot töltöttünk el. Személy szerint nekem legjobban az éjszakai hajókázás tetszett. A naplemente és a fényekbe boruló főváros látványa magával ragadott. De ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Prezentációkat is tartottak nekünk diáktársaink, melyek által betekinthettünk a német iskolai életbe és szokásaikba. Nagy élvezettel hallgattuk ezeket a programokat. De nem csak ők, hanem mi is készültünk előadásokkal, melyekben Magyarország tájait, illetve a hungarikumokat ismertettük. Sőt még magyarul is tanítottuk őket.

Folie19Ez egy igazán jó lehetőség volt a számunkra, ugyanis a nyelvtudásunkat élesben tudtuk alkalmazni. Óriási hatással volt ez a pár nap a nyelvi ismereteinkre. Új barátságok is születtek, melyek még talán a cserediákprogram után is tartani fognak.

Mindenkit szeretnék arra buzdítani, hogy a következő tanévben fogadjon cserediákokat. Higgyétek el, nagyon megéri!

Jámbor Dávid

9. C osztályos tanuló

Ez is érdekelhet ...