Gólyaavató, egy gólya tollából

Az idén is túl vagyunk  a gólyaavatón. Szakítva a sok éves hagyománnyal, egy egészen más stílusú beavatásban volt része az idei gólyáknak. Szeptember 29-én furcsa jelmezt öltött, amúgy egészen normális diákoknak látszó, lelkes kis csapatokat cikáztak Vác különböző pontjain, és nem mindennapi feladatokat oldottak meg. Az idei Gólyatáborban feltűnt és megválasztott “Év madáchos gólyája” tollából olvashatnak élménybeszámolót az eseményről:

“A 2016-os Madách-gólyatábor után már csak egy megmérettetés várt ránk ahhoz, hogy igazi madáchos diákoknak érezzük magunkat! Miután a gólyatábort sikeresen „túléltük”, lelkileg már a gólyaavatóra készültünk. Az egész évfolyam nevében kimerem jelenteni, hogy az rendhagyó gólyaavató megtette a hatását!

Kedden a nagyszünetben egy táncbemutatóval lepett meg minket a Silverstar tánciskola pár táncosa, majd velünk folytatódott! Táncolnunk kellett, hogy minél több pontot szerezzünk osztályunknak. Én az első sorban táncoltam, s így jól láttam azt, hogy többen is azon voltak, hogy az osztályuknak minél több pontot szerezzenek. Jó dalokra kellett különféleképpen táncolni. Lábunk alatt pedig a diákság vágyai voltak, hisz a “My goals” program keretében a tanulók a vágyaikat és céljaikat írhatták fel az udvarra. A talaj kréták színeiben tündökölt a sok-sok kívánságtól: nyelvvizsga, 1000 könyv elolvasása, új barátságok kötése…

A hangulatot megízlelve már igazán vártuk a csütörtöki gólyaavatót! Napokkal korábban tudtuk, hogy minek kell majd beöltöznünk. Így lettek dalmaták (101 kiskutya), minionok, pokémonok, jedik és sithek, Barbiek és zombik. Így már tudhattuk, hogy a mezőny milyen erős is lesz! Csütörtök reggel az aulában pokémonok és zombik jöttek velem szembe! A programok csak délután kezdődtek. Minden tanárunk arcára egy apró mosolyt tudtunk csalni öltözetünkkel, ami minket is megörvendeztetett. Aztán az órák után kimentünk az udvarra, ahol minden kezdődött. Jó volt látni, hogy az osztályfőnökök is beöltöztek. Az udvaron már a DÖK-ös segítők vártak minket különféle nehéz és furcsa feladatokkal, amiket próbáltunk legjobb tudásunk szerint megcsinálni! Az öt feladat után portyára indultunk a városba.

9-dnySzemélyes véleményem az, hogy nagyon jó ötlet volt ez az újszerű gólyaavató, hisz így kicsit bejárhattuk a várost és a környéket is. A változatos feladatok összekovácsolhatták az osztályokat: bunkert kellett építeni, majd a Duna parton egy vízimalmot. Ezután ki kellett rakni az osztályunk nevét gesztenyéből és az állomáson szalonnát „sütni”. Ezen felül a Dóm téren kellett ugrálni Szeder Reggeli dalára, s a téren elénekelni a Madách-indulót. Telefonfülkében tömörültünk és festményeket idéztünk meg. Ezután a Duna partra indultunk, hogy egy Beach Partyt csapjunk. A 9.A osztály még egy kutyát is talált, akit egy kis segítséggel haza is juttattak.  A feladatokat mind videóra vettük, s éjfélig a kijelölt oldalra feltöltöttük, hogy minél több pontot szerezzünk. Aztán hétfőn megtörtént az eredményhirdetés. Az aulában összegyűltünk és a diákönkormányzat felfedte a sorrendet, így a 9 D/Ny lett a legeredményesebb osztály! Majd ezután letettük a madáchos esküt.

Az újfajta avató igazán meghozta sikerét, nagyon jól éreztük magunkat. A 9. évfolyam nevében szeretném megköszönni a gimnázium diákönkormányzatának a sok munkát, ami a gólyatáborral és a gólyavatóval járt.”

Frievald Ruben, 9.A

Ez is érdekelhet ...