Angol verseny általános iskolásoknak

Kedves Általános Iskolás Diákok!

naA Váci Madách Imre Gimnázium 2 fordulós angol nyelvi csapatversenyt hirdet az általános iskolák hetedik és nyolcadikos osztályos tanulóinak London témakörben, melynek apropóját a Nagy londoni tűzvész 350. évfordulója adja. Az 1. egy írásbeli forduló, amelynek feladatait megtaláljátok itt. Elérhető pontszám max. 100 pont. Az első feladatlap megoldásait ezen a válaszlapon kérjük visszaküldeni.

A kézzel kitöltött feladatlapokat juttassátok el a gimnázium címére (Váci Madách Imre Gimnázium, 2600 Vác, Brusznyai Árpád utca 4.) legkésőbb 2016. november 8-ig. Ez egyben a postai bélyegző dátuma is. A feladatlapot személyesen is be lehet hozni.

A legtöbb pontot elérő kb. 10-12 csapatot behívjuk a 2. fordulóba (az értesítő emailt november 15. körül várjátok.) A 2. forduló az iskolánkban zajlik 2016. december 5-én.

A 2. forduló két részből áll.

  1. rész: szóbeli. A 2-3 fős csapat 3-4 perces angol nyelvű prezentációt tart Londonról (pl. nevezetességek, híres parkok, egy kiválasztott épület, a Nagy londoni tűzvész, a multikulturális London, élet az adott korban, egy brit híresség, tudós v. művész az adott korban.) A téma szabadon választott, az előbbiek csak példák. Elérhető pontszám 100 pont.
  2. rész: nyelvi készséget és tárgyi tudást mérő írásbeli feladatlap kitöltése Londonnal kapcsolatban. A feladattípusok között lesz olvasott szövegértési feladat, feleletválasztós teszt, nevezetességek felismerése is. Elérhető pontszám 100 pont.

Kérjük, hogy a neveteken kívül adjatok meg egy email-címet (a felkészítő tanárét) és az iskolátok nevét. A borítékra írjátok rá: ANGOL VERSENY. Csak csapatban nevezhettek.

A helyezettek könyv és tárgyjutalomban részesülnek.

Kérdés esetén írjanak a következő címre: kozima74@gmail.com

Sok szerencsét!

Az angol nyelvi munkaközösség tagjai

Néhány, a 2. forduló előtt tanulmányozásra érdemes forrás:

http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1666_szeptember_2_a_nagy_londoni_tuzvesz_kezdete/

http://index.hu/tudomany/tortenelem/2016/09/17/kiderult_mi_okozta_a_nagy_londoni_tuzveszt/

http://www.luminarium.org/encyclopedia/greatfire.htm

http://www.historic-uk.com/HistoryUK/HistoryofEngland/The-Great-Fire-of-London/

http://www.history.com/this-day-in-history/great-fire-of-london-begins

 

Ez is érdekelhet ...