Madách-túra 2016

Egy hideg, derűs szerdai reggel indult útnak a tizenegyedik évfolyam, hogy újra tiszteletét rója le iskolája névadója előtt. Első úti célunk Csesztve volt. Az odavezető buszút leleményes Madáchosokhoz illően nagyon jó hangulatban telt. Mikor a busz megérkezett egy hangulatos kis faluban találtuk magunkat. Elindultunk a Madách Imre Emlékmúzeum felé. Egy rövid beszéd, és a koszorúzás után betérhettünk a múzeumba, ahol képeket, tárgyakat, festményeket, könyveket tekinthettünk meg, amelyek valamilyen módon az író életéhez kapcsolódtak. A legnagyobb érdeklődés azonban egy szobában összpontosult. Ebben a szobában Az ember tragédiája című mű egyes jeleneteinek jelmezei vártak ránk.

Az ember tragédiája jelmezeibe bújtunk..

Mindenki lelkesen próbálgatta ezeket a ruhadarabokat. Rengeteget nevettünk. Mivel ez volt a múzeum utolsó állomása, egy csoportkép készítése után továbbutaztunk Alsósztregova felé Szlovákiába, a Madách Imre Kastélyba. Körbevezettek minket. Megmutatták nekünk a dolgozószobát ahol Az ember tragédiája mű született, majd végignéztük a korhűen berendezett szobákat, és az íróval, és a műveivel kapcsolatos termeket.

Csoportkép Csesztvén

Csoportkép Alsósztregován

Mikor újra buszra szálltunk, már mind fáradtak voltunk, de élményekkel telve tértünk haza. Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a túrának, mert újabb közös emlék köt az osztályomhoz, az évfolyamhoz, és az iskolámhoz egyaránt.

Gyura Réka
11.A

Ez is érdekelhet ...