Drámai végjáték, Madáchos Aranyérem a Lány Kézilabda Diákolimpia megyei döntőjén!

A 2016-17-es tanévi V-VI.korcsoportos diákolimpia megyei döntő a váci sportcsarnokban. A 4 csapatos tornán körmérkőzéses rendszerben döntötték el a helyezéseket a résztvevő iskolák. A Boronkay és a Madách is hozta két kötelező meccsét Cegléd és Dunaharaszti legjobb lány kézilabdásai ellen, így jöhetett az aranymeccs, amely arról döntött, hogy ki jut be egyenes ágon az országos elődöntőbe.

A Madáchos lányoknak első perctől együtt dobbant a szívük a suliért és küzdöttetek!
Voltak apróbb hibák, de a legfontosabb Boronkay elleni mérkőzésen nagyon koncentrált és összeszedett védekezéssel, a támadásokban jó helyzet kihasználásokkal és nagyon bravúros kapus teljesítményekkel helyt álltak és nem is akárhogyan!

15178979_921044314693138_3444153170613624410_nA mérkőzés elején sok helyzet maradt kihasználatlanul, de a kapuban hol Varga Adrienn tornázta ki a lövéseket, hol az élő falként funkcionáló védelemben akadtak el a Boronkay támadásai. Az ellenfél legjobbját Kácsor Grétát feltűnően zavarta, hogy Krafcsik Carmen mindenhova elkíséri, így nem is tudták megszokott játékukat játszani. A mérkőzés szünetében 2 gólos volt az előnyünk, ám a második játékrész elejétől átvette az irányítást és a vezetést is a Boronkay csapata. Nem sikerültek a támadásink, a védekezésünk is szétesőben volt, de Steidl tanárnő belenyúlva a mérkőzésbe a legjobb pillanatban kért időt rendezve a sorokat. 
A szusszanás után a lányok minden akaraterejüket összeszedve átestek a holtponton, és Helembai Lilla góljaival ismét visszajöttünk a meccsbe. Az utolsó percekben Izracska Panni zseniális talpról eleresztett csuklós góljával egyenlítettünk,a Boronkay viszont nem tudott gólt lőni a kiváló “tejsavas” lábmunkát produkáló védelmünknek, így a győzelemért támadhattunk. A jól bevált “veszprém bal kereszt figurát” elindítva Helembai Lilla a harmadik emeletről kipókhálózta a felső sarkot, az ellenfél a döntetlenért támadott, de nem tudott mit kezdeni az előttük tornyosuló betonvédelemmel. 10 másodperc volt hátra mikor Krafcsik megkapta a labdát, rutinosan pattogtatta egy kicsit, majd elhajította a csarnok legtávolabbi pontjára… Az idő lepergett, a Madách lány kézi csapata pedig ismét bebizonyította hogy Pest megye legjobb csapata!

dsc_0092A csapat tagjai : Bagi Kata, Bojtay Dorina, Elek Dorina, Fabó Kamilla, Fézler Fanni, Helembei Lilla, Izracska Panna Kovács Zoé Boglárka , Krafcsik Carmen, Kraft Viktória, Polecsák Patrícia, Pozsgai Ivett, Varga Adrienn, Weszter Laura

A felkészülésben még részt vett: Horváth –Vadon  Zsófia és Eged Lilla

A felkészülésben segített: Ottó Katalin edző

Felkészítő tanár: Steidl Anna

Bravó lányok!

Ez is érdekelhet ...