Mikulásünnepség kicsiknek

December 6-án az iskolai dolgozók gyermekeinek tette szebbé a napot, hogy találkozhattak iskolánk Mikulásával. Színezőkkel, hangulatos világítással, harapnivalóval, zenével, mesével és lelkes figyelemmel várta őket a diákönkormányzat kis tábora. A gyerkőcök késő délután érkeztek szüleik kíséretében és hamar fel is oldódtak a többiek társaságában. Egy gimnáziumban szokatlan szaladgálás és hancúrozás kezdődött, gurultak a kisautók, repkedtek a lufik, és a gyerekzsivajban feleslegesnek tűnt a gondosan összeválogatott télapós gyerekdalok lejátszása is…

img_1284

Miután meghallgatták a DÖK-ösök által felolvasott meséket, Mikulás dalokat énekeltek melyekkel sikerült lenyűgözni a hallgatóságot és becsalogatni a várva várt Télapót, aki persze nem üres kézzel érkezett.

Megható volt látni a csillogó szemeket és a boldogságot, amit az okozott, hogy láthatták a Mikulást.

img_1355Egy kétéves kisfiú annyira örült neki, hogy miután a Télapó helyet foglalt, azonnal odasietett hozzá és megölelte. Ezután a Mikulás név szerint szólította a gyerekeket, akiknek átadta az ajándékokat és üzeneteket is.

Jó hangulat, sok nevetés, vidámság jellemezte az együtt töltött időt. Reméljük, hogy a gyerekek évek múlva is szívesen emlékeznek majd vissza találkozásukra a gimis Mikulással.

Dányi Eszter 12.A

Ez is érdekelhet ...