DAYDREAMERS (angol nyelvű vígjáték)

A Váci Dunakanyar Színház ad otthont 2017. február 23-án, csütörtökön délután 15:30-tól az alábbi előadásnak. Kívánunk minden érdeklődőnek jó szórakozást, a Váci Madách Imre Gimnázium angol nyelvi munkaközösségének ajánlásával.

Írta, rendezte és játssza: Bodor Géza és Gerner Csaba

Dramaturg: Judith Sollosy

A Stúdió 13 és a Junion Színház koprodukciója

Helyszín: Valahol Európában

Idő: Most

Nyelv: angol, néhol Duna-Tisza-közi tájszólásban

Előadás hossza: 60 perc

Találkozik két harmincas srác. Vagy több. Talán kevesebb. Esetleg nem is harmincasok. Pontosabban nem mind. Az egyik jön-megy Európában. Jöttment lesz Amerikában is. Meg egy kis magyar faluban, ahol nem tudott mindent maga mögött hagyni. Idegen. Legalább is Magyarországon kívül. Magán kívül. Az éhségtől. De ki az a “highly sophisticated Oxford English” másik?

Film strip picture frame: https://www.tuxpi.com/photo-effects/film-stripEz egy road movie. Egy színpadon, sőt, egy padon, mégis beutazzák az egész világot. A saját világukat, ami olyan, mint bármelyikünké: tele van hülyékkel, apákkal, szerelmekkel. Felbukkannak múltbéli vicces figurák (elit pincérek és kikötői hivatalnokok), kísértenek nyomasztó alakok (prostik és utcai harcosok). Van benne barátság, átverés és Túró Rudi.

Ez egy kétszereplős Commedia dell’ Arte. Amikor Gerner Csaba épp nem az Argo 2-ben lövi szét a főhős autóját és Bodor Géza nem a Jóban-Rosszban sorozatban pofozkodik, akkor angol nyelvű előadásokat pofoznak össze (írnak, rendeznek, adnak elő).

Amikor Judith Sollosy nem Esterházyt vagy Örkényt fordít angolra, akkor ehhez az akrobatikus kavalkádhoz varr szavakból  zsonglőr labdát.

Lesz nevetés, lesz sírás, lesznek váratlan fordulatok, lesz “Ahaaa..!” és hazafelé menet lesz tűnődés: “Vajon a törpe kántor miért kapott folyton tockost a temetésen?”, lesz göcögés “Mekkora volt már az a betépett, raszta fodrász!”, de főleg élmény lesz. Színházi.

——————

A Stúdió 13 színházi szakemberek laza társulata. A Daydreamers c. előadásukat egy londoni meghívás apropóján készítették. Jelenleg Budapesten az RS9 Színházban játsszák. A tavaly induló vidéki turné keretén belül hétszer játszották Békéscsabán, egyszer Székesfehérvárott, márciusban pedig Pécsre, áprilisban Debrecenbe utazik a produkció. Augusztusban pedig New Yorkba – már ha a DreamUp fesztivál zsűrije beválogatja a versenyprogramba…

 

Ez is érdekelhet ...