Taroltak az olaszos Madáchosok

A 43. Olasz Fesztivált Gyulán rendezték meg március 31-én és április 1-jén közel 700 résztvevővel.

A 31-ei hajnali kelés után a Keleti Pályaudvaron már olasz hátizsákos, „Itália” trikós diákcsoportokat lehetett látni. A Bukarestbe tartó Intercityn, a Gyulára igyekvő diákok, interaktív vonat utunk alatt, az egyéni és a csoportos kategóriákra készültek, gyakoroltak énekekkel, szituációkkal. Gyulán a pályaudvaron egy nagy molinóval vártak minket, és a tömött sorokban guruló bőröndös diákok hada a művelődési központban gyűlt össze az ünnepi megnyitóra. A régi ismerősökkel való találkozás, a város és a fesztivál nyújtotta rengeteg lehetőség felvillanyoztak minket. Iskolánk tanulói a következő kategóriákban a következő eredménnyel vettek részt:
Dányi Eszter, 12.A, esszéírás;
Horváth Ábel, 10.D, versmondás kategória, 1. helyezett;
Néveri Szilvia, 10.D, élőbeszéd kategória, 1.helyezett, prózafordítás az Eötvös Lóránd Tudományegyetem pályázatára, 2. helyezett.

20170401_130808

Horváth Ábel és Néveri Szilvia

 A kategóriaszereplések után megnéztük a színpadi előadásokat. Nagyon jól szórakoztunk főleg a két tannyelvű gimnáziumok tanulóinak a színpadi kategóriáin. Ezek főleg színielőadásokból, egyéni és csoportos énekekből álltak. Este a városi önkormányzat és az olasz kultúrintézet által szervezett fogadáson és az utána megtartott discon vettünk részt. Később egy esti séta keretében élvezhettük Gyula „by night” hangulatát. Másnap reggel napfényes városnézést tartottunk, így láthattunk még néhány nevezetességet, majd 10 órától kezdődően a Gálán vettünk részt. A díjak kiosztása után az előadó kategóriás 1. helyezettek megismételték előadásaikat ez alkalommal az összes résztvevő előtt. Többek között Ábel is még egyszer előadta verseit. A hatás nem maradt el, néma csönd és áhítat lengte be a színháztermet, ahol Ábel színészeket megszégyenítő tehetséggel szavalt. Előadását vastaps követte.

  A számunkra nagyon sikeresen záródó fesztiválnak gyönyörű hátteret adott az utóbbi években nagyon kiépült és megszépült Gyula városa és a gyönyörű idő, ami sok más szabadtéri programnak is lehetőséget adott. Délután a bukaresti Intercityn, immár hazafelé tartva, több budapesti gimnázium tanulóival együtt már a jövő évi terveinket szövögettük.

Az elért eredményeink kárpótoltak minket fáradozásainkért és a versenyt megelőző, több hónapnyi tanulásért.

Néveri Szilvia, 10.D

Horváth Ábel 10.D

Ez is érdekelhet ...