Az Oktatási Hivatal Bázisintézmény lett iskolánk

2017 januárjában pályázatot nyújtottunk be az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” cím elnyerésére kiírt felhívásra. A Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslata alapján Az Oktatási Hivatal iskolánkat érdemesnek ítélte az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” a cím viselésére.

A címet olyan intézmények kaphatták meg, amelyek készek megosztani a már működő jó gyakorlataikat, helyet és lehetőséget biztosítanak műhelymunkák, bemutató órák, versenyek, továbbképzések számára, bázisintézményi tevékenységükkel katalizálják a pedagógiai szakmai közélet fejlődését, valamint elősegítik a hivatal által biztosított pedagógiai-szakmai szolgáltatásokhoz való méltányos hozzáférést.

Ennek keretében például

  • Lehetőséget biztosítunk hospitálásra.
  • Műhelyfoglalkozásokat (workshopokat) tartunk, melynek során a résztvevők aktív résztvevői a szakmai eseménynek, és empirikus módon, saját tapasztalat és tevékenység segítségével sajátítják el az adott jó gyakorlatot.
  • Helyet biztosítunk a POK által szervezett pedagógus-továbbképzéseknek és egyéb szakmai programoknak helyi, megyei, tankerületi stb. szinten: szaktárgyi és pedagógiai konferenciák, egyszeri vagy több alkalmas pedagógiai továbbképző tanfolyamoknak az infrastruktúránk által megengedett mértékben.
  • Szervezünk és/vagy helyet biztosítunk tanulmányi versenyek számára (Édes anyanyelvünk verseny, Szónokverseny, Madách-napi pályázatos versenyek, OKTV és egyéb versenyek 2. fordulói, stb.).
  • A Tehetségpont szerep keretében szaktanácsadónk műhelyfoglalkozást/előadást tart tehetség témában, illetve a vizuális kultúra tantárgy tehetséggondozásának keretében is. Folytatjuk általános iskolásoknak szervezett versenyeinket, a Kutatók éjszakája keretében motiváló programokat szervezünk, workshopot tartunk színjátszóinkkal (esetleg több intézmény diákjaival közös munka).

Bázisintézményként először az Őszi Pedagógiai Napok keretében fogunk programokat szervezni, azoknak helyet biztosítani a környék pedagógusainak.

Kapcsolattartónk:

Nagy Júlia, elérhetősége: nagy.julia[kukac]vacimadach.hu

Ez is érdekelhet ...