II. hely a Városházán, avagy Föld napi kommunikációs verseny

17 éve kerül megrendezésre a városi diákpolgármester választás és az azzal egybefonódó kommunikációs verseny Bíró György szervezésben.

Baglyok

Ez az alapvetően vidám, játékos vetélkedő beöltözős, várostörténeti, környezetvédelmi, egészséges életmóddal és turisztikával foglalkozó feladatokat jelent. Május 2-án, reggel 9 órakor 5 iskola csapat vette birtokba a Polgármesteri Hivatal üléstermét. A Selye, a Boronkay, a Pikéthy, a Madách és a Közgáz indított versenyzőket. A feladatok között szerepelt a karzatról való horgászás, bagolynak beöltözés, váci utcák névadóinak felismerése, ismert dalok átírása, megzenésítése valamint előadása.

Sokszor kellett összedugni a fejeket

Váltakozó sikerrel vette a Madáchos csapat a feladatokat. Komoly versengés, ahogy az már megszokott, a Boronkayval alakult ki az elsőségért. Az idei tanévben hozzánk “igazolt” Benicsek Mihály tanár úr által vezetett csapat tagjai közt környezetvédelem és egészséges életmód “szakterületű” diákok mellett, ének-zenei és várostörténeti érdeklődésű tanulók is helyet kaptak.A külső segítő csapat pedig Vácot jól ismerő, kreatív fiúkból és lányokból állt össze. Mindenki megmozgatta a tartalékait, a Boronkay például egy egész zenekarral érkezett, amivel még a zsűri Madáchos delegált tagját, Boda Máriát is lenyűgözték.

Hasonló hatást ért el a mi csapatunk pikírt bagolyjelmeze, amit elismerő tapssal és magas pontszámmal jutalmaztak. De erősségünk volt Nagy Bence fiktív kampánybeszéde is, aki már a diáknapon is bizonyította, hogy nem ijed meg a mikrofontól. A szoros, váltakozó sikerrel folyó küzdelemből végül egy hajszállal csak, de a Boronkay került ki győztesen. A csapatunk viszont a második helyért könyvutalvánnyal, tortával és pólókkal gazdagodott az élmény mellé.

Gratulálunk minden résztvevőnek és szervezőnek!

 

(fotók: Prohászka Bianka)

Ez is érdekelhet ...