Kutatók éjszakája a Madáchban!

Minőségi ismeretterjesztés és szórakozás egyszerre, ezt jelenti a Kutatók éjszakája, mely évről évre országszerte egyre több látogatót vonz, ingyenes programokkal, érdekes látnivalókkal és máskor nem látogatható különleges helyszínekkel. Iskolánk negyedik alkalommal csatlakozik a programhoz.

időpont: 2017. SZEPTEMBER 29. PÉNTEK

helyszín: VÁCI MADÁCH IMRE GIMNÁZIUM Vác, Brisznyai Á. út 4.

Programjaink

Játékos fizika

2017. szeptember 29. péntek, 17.00 – 18.00 és 18.00-19.00

A Váci Madách Imre Gimnázium fizika munkaközössége idén is szeretettel várja a fizika iránt érdeklődőket. Célközönségünk az általános iskolás gyerekek, közülük is inkább a fiatalabbak, mivel olyan kísérletekkel készülünk, amelyeket ők is kipróbálhatnak. Célunk, hogy már a fizika tantárgy megismerése előtt megszerettessük a gyerekekkel ezt a tudományterületet. Többek között megtudhatjuk, hogy valóban olyan erősek vagyunk-e, mint hisszük, nehéz-e lándzsával halat fogni, nehéz-e egy rohamosztagosnak a Csillagok Háborújából halat fogni.

A programra egyénileg és csoportosan is lehet regisztrálni a megadott két időpontra a következő oldalon:

http://www.kutatokejszakaja.hu/2017/esemenynaptar/esemeny.php?id=5884&menu_id=4

Anglia és Írország megismerése játékosan

2017. szeptember 29. péntek, 17.00 – 19.00

Szeretettel várjuk a felső tagozatos és középiskolás diákokat az Angliával és Írországgal kapcsolatos magyar nyelvű kvízjátékon. Felismered a londoni nevezetességeket? Tudod, honnan származik a rögbi?  Ki az Egyesült Királyság uralkodója? Ügyes vagy a kirakós játékokban? Ha tudod a válaszokat, köztünk a helyed! (A program nem regisztrációköteles.)

a Váci Madách Imre Gimnázium angoltanárai

Állati jó madáchos mulatság!

irodalmi kultúrsarok

2017.szeptember 29. péntek, 16.00 – 19.00

Ha Te is szereted az állatokat, itt a helyed nálunk. Készítsd el velünk a saját állatkertedet, ami akár a tolltartódban is elfér! Békaügetés? Nevezz be egy saját készítésű brekivel! A játékos irodalmat kedvelők pedig állati jó tesztet tölthetnek ki, aminek finomság a jutalma. (A program nem regisztrációköteles.) Kicsiket, nagyokat egyaránt szeretettel vár a Váci Madách Imre Gimnázium magyar munkaközössége.

16 órától kutyabemutató a sződi Kutyaduma egyesület jóvoltából az iskolaudvaron.

Európai kvízjáték

2017. szeptember 29. péntek, 16.00 – 19.00

Iskolánk 12 tanára nyáron 6 európai országban tökéletesítette nyelvtudását, illetve szélesítette szakmai-módszertani ismereteit. Most ezek a tanárok olyan európai kvízeket állítottak össze, amelyek érdekes, játékos formában mutatják be Európa kultúráját, a különböző népek, nemzetek szokásait. (A program nem regisztrációköteles.)

Gyere, tesztelt te is a tudásod! A legjobbak nyereményben részesülnek!

www.kutatokejszakaja.hu

Ez is érdekelhet ...