Lezárult a történelemversenyünk

Január 30-án a második fordulóval lezárult az iskola történelem munkaközössége által meghirdetett „Luther élete és kora” című történelemverseny, amellyel a reformáció kezdetének 500. évfordulójára emlékeztünk.

Az első fordulóból öt csapat jutott a döntőbe, ahol a feladat egy kisfilm elkészítése volt. Két témából választhattak a csapatok: vagy Luther életének tetszőleges epizódjait kellett megfilmesíteniük, vagy interjút kellett készíteniük egy mai protestáns közösség képviselőivel. Mindkét témát választották, és összefoglalóan elmondható, hogy rendkívül kreatív és színvonalas alkotások születtek.

Az 1. díjat iskolánk 10.A osztályának csapata vitte el, melynek tagjai Kerek Laura, Papp Balázs és Sárkány Zsófia. Ők a váci baptista fiatalokkal készítettek interjút, ez a kisfilm alább megtekinthető.

 

2. helyezést ért el a VSZC Boronkay György Szakgimnáziumából érkező csapat, melynek tagjai: Kende Zoltán, Nemes Zsuzsanna, Ősi Péter. Ők a Luther a birodalmi gyűlésen című kisfilmmel érkeztek.

3. helyezett lett a Madách Gimnázium 10.A osztályából Bea Eszter, Frievald Ruben és Kurdi Mónika csapata, akik Váci reformátusok címmel készítettek kisfilmet.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Ez is érdekelhet ...