Diákélet

Nyolcadikosként mindig azon gondolkoztam, hogy vajon a diákélet a gimikben olyan, mint például a könyvekben vagy filmekben. Tényleg mindenki talál a sok színes program között neki megfelelőt?

Büszkén mondhatjuk, hogy iskolánkban erre a kérdésre a válasz IGEN.

Diákönkormányzatunk eredményesen tevékenykedik, és arra törekszünk, hogy minden diákunk élvezze a szervezett programokat, és ez által jobban részt vegyen a diákéletben. Ezen kívül segítünk megoldást keresni a felmerülő problémákra, és megvalósítani a felvetett javaslatokat. Pontosan ezért a DÖK évente részt vesz a házirend felülvizsgálatában is.

Iskolánk legfontosabb ünnepsége, a Madách-nap, amely egy egész iskolát megmozgató esemény. Vannak, akik ilyenkor pályázatokkal készülnek, esetleg színdarabbal, tánccal, vagy bármilyen más előadással, amiben megmutathatják tehetségüket. Sőt tavaly még az ipolysági testvériskolánk, a Szondy György Gimnázium is képviseltette magát a egy fellépéssel.

A Madáchban az osztálykiránduláson kívül, nagyon sok lehetőség van a kimozdulásra, például minden évben vannak diákcsereprogramok, amik biztos, hogy felejthetetlen élményt nyújtanak a résztvevőknek, illetve minden tanév jelentős eseménye a Madách-túra is.

Természetesen akkor sem áll meg nálunk az élet, ha éppen nem kirándulunk, vagy nem készülünk valamilyen előadásra. A diákönkormányzatunk rengeteg programot talál ki a diákok szórakoztatására. Minden hónapban legalább egy hosszabbított nagyszünetet rendezünk, ahol különféle feladatok várják a lelkes diákokat. Kedvelt és szinte már tradicionális rendezvény a Süti-nap, a Valentin napi cetliküldés és a Mikulásozás is. De szoktunk rendezni számháborút délutánonként, illetve Halloween-bulit.

Az általános iskolából újonnan érkező diákokat legelőször a gólyatábor érinti. Augusztus végén két programoktól hemzsegő napot töltünk a gólyákkal, hogy megismerjék egymást és az iskolánkat is. Illetve, hogy mindenki beilleszkedjen ebbe a néha őrült, vicces, fárasztó, vidám, pörgős, diákéletbe, amit mi úgy hívunk: A MADÁCH.

Szeretettel várunk iskolánkban. Legyél te is MADÁCHOS!

Trinyik Dorina, 11. D

a Diákönkormányzat elnöke