Akkreditált Kiváló Tehetségpont

Akkreditált kiváló Tehetségpont címet nyert...

A Váci Madách Imre Gimnázium a 2020/2021 évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként helyi (intézményi/települési)hatókörű, Akkreditált kiváló Tehetségpont címet nyert el – 2017-et követően immár második alkalommal!

Az akkreditációban közreműködött szakértők a következő szöveges értékelést készítették a folyamat során szerzett online és/vagy személyes tapasztalataik alapján:

„Elkötelezett intézményvezető és elkötelezett pedagógusok dolgoznak a tehetségpontban. Mentor szakvizsgás pedagógusok segítik a munkát. Különösen értékes a belső együttműködés rendszere. A Czeizel-féle tehetségmodellt alkalmazzák. Alapelvük az önkéntesség. A beválogatást a pszichológus motivációs és kreativitás tesztjei segítik. Egyéb szempontok: a diákok teljesítménye, a szaktanári és osztályfőnöki jellemzések, illetve a diákok önjellemzése, kitöltött tanulási stílus kérdőív, a SWOT analízis, az osztályfőnök illetve szaktanár javaslata. Változatos munkaformákban kis és nagycsoportban kooperatív és egyéni munkaformában dolgoznak. Gazdagító programjaik érdekfeszítőek, kreatívak. Munkájukra a komplexitás jellemző. Nagy gondot fordítanak a drámapedagógia adta lehetőségek által az önismeret és személyiségfejlesztésre. Szabadidős és rekreációs programokat, bentlakásos tábort szerveznek. Értékes kapcsolati rendszerük van. Tanácsadásuk széleskörű, iskolán kívülre is kiterjed. Dokumentációjuk példaértékűen rendszerezett. „

Scroll to Top