Erasmus days 2020

Erasmus Nap a Váci Madách Imre  Gimnáziumban

2020. október 15-ei programokkal iskolánk idén is csatlakozott a #ErasmusDays programsorozathoz.

A pandémia miatt különleges 2020. évben a korábbiaktól eltérő programokat terveztünk. A mindenkit érintő, felfokozott hangulatban a nyugalom megőrzésére a délelőtti szünetekben az Erasmus-projektek partnerországaiból relaxációs zenéket játszottunk az iskolarádióban egy rövid, az iskola Erasmus projektjeit ismertető bevezető után.

Az idei Erasmus Napon bemutattuk iskolánk eddigi Erasmus pályázatait. Az érdeklődők megnézhették a 2019-es mobilitási projektek képes beszámolóinak kiállítását.

Délután a pandémia miatt idén egyetlen Erasmus K1-es mobilitást megvalósító kolléganő, Weixelbaum Laura a mobilitás során tanult technikákkal segítette tanárok és diákok relaxációját, ellazulását, a stresszoldást. Foglalkozást tartott a mindfulness jegyében.

A tanárnő először a tibeti hangtál rezgésére hangolta a társaságot. A hangtálak rezgése nyugtatja és harmonizálja a zaklatott és stresszes elmét. Ezután különleges légzéstechnika alkalmazásával relaxáció következett, mely a test tudatos észleléséhez segít hozzá.

A mindfullness kilenc alapszabályát (ne ítélkezz, kezdő elme, elfogadás, engedd el, bizalom, türelem, ne törtess, hála, nagyvonalúság) gyakorolták különböző technikák segítségével a résztvevők, a „kezdő elme” rácsodálkozásával. Az élmények hatására előhívott emlékeiket meg is beszélték.

Mindezen tapasztalatok és áthangolás után a hatodik érzéket fejlesztő, intuitív feladatok következtek.

A résztvevők láthatóan új megvilágításból ismerték meg önmagukat, ami hozzásegíti őket, hogy kevésbé stresszes életet éljenek.

Scroll to Top