A nagy könyves beavatás

A Nagy Könyves Beavatás

A Lány utcai Pálok

A Nagy Könyves Beavatás (ANKB) országos versenyén vehettünk részt novembertől egészen május végéig. Hat kategóriában versenyeztünk – bátrak, barátságosak, őszinték, elfajzottak, műveltek és csoportnélküliek. Mindegyikből egy könyvet kellett kiválasztanunk az ANKB oldalán megadottakból. Mindegyik forduló során csináltunk egy beavatólapot, ahol ajánlót vagy kritikát írtunk az adott műhöz, valamint megoldottuk a kiszabott feladatot. A beadandó munkák rendkívül változatosak voltak – videóforgatás, kalligram, plakát, fénykép. 

A csapatmunkának nagy szerepe volt az egész játék során. A csapat minden tagja – Belák Dorottya, Fábián Stella, Hevesi Eszter, Jenei Eszter, Lump Bianka – kivette a részét a feladatmegoldásban. 

Az eredményhirdetés személyesen zajlott volna, de a helyzetre való tekintettel ezt Zoom meetinggel oldották meg. A csapatunk végül a 10. helyen végzett, amelyért könyvutalványt kaptunk. 

A versenynek hála olyan könyveket vehettünk a kezünkbe, amelyekkel másként talán nem találkoztunk volna. Köszönjük A Nagy Könyves Beavatásnak és a felkészítő tanárainknak, Nemes Évának és Krommer Mártának ezt a csodálatos élményt, amit az év során szereztünk. 

Jenei Eszter 9. C 

Scroll to Top