IPOLYSÁGIAK LÁTOGATÁSA MAGYARORSZÁGON

A Szondys diákok felejthetetlen tanulmányi kirándulása Magyarországon (2017. június 4 – 6.)

A Szondy György Gimnázium harmadik osztálya június elején rendhagyó osztálykirándulás elé nézett. A május vége felé a már szürkévé vált hétköznapok és az osztályunk ablakán beszűrődő csalogató kora nyári napfény egyre csak erősítette bennünk a fokozódó izgalmat, és már alig bírtuk kivárni azt a napot, amikor iskolánk parkolójába begördül értünk a váci autóbusz. Ugyanis idei osztálykirándulásunk váci testvériskolánk, a Madách Imre Gimnázium társszervezésében valósult meg.  Boda Mária tanárnő és kollégái évek óta sikeresen pályáznak a Határtalanul elnevezésű programra. Nekik, valamint osztályfőnökünk Zvara Krisztina szervezésének köszönhetően jutottunk el erre a felejthetetlen körútra. Kezdve Veresegyházától, Budapesten keresztül egész Esztergomig.

Első nap

Veresegyház

Első megállónk Veresegyház volt, ahol nagy megtiszteltetés ért bennünket, hisz maga a polgármester, Pásztor Béla fogadta ünnepélyesen csapatunkat.  A megvendégelés nagyszerű volt. Valamennyien figyelmesen és csodálva hallgattuk Pásztor Bélát, aki több mint ötven éve tartó polgármesteri pályafutását,  azaz Veresegyház fejlődésének  történetét ismertette.

Ha Veresegyház, akkor kihagyhatatlan a medvefarm.  Pásztor Béla polgármester úr vendégeiként sétálhattunk végig a parkon, és váci diáktársaink társaságában csodálhattuk meg ezeket a kedves és okos állatokat.

Gödöllő

Az utunk innen egyenesen Gödöllőre vezetett, ahol egy remek idegenvezetővel bejártuk a csodaszép Grassalkovich-kastélyt. A helyet, ahol Erzsébet magyar királynénk (vagy ahogy sokan ismerik: Sissi) nagyon szívesen töltötte idejét.

Vác

A nap végén Vácott közösen a madáchos diákokkal részt vettünk a város által rendezett ünnepélyes trianoni megemlékezésen, és gimnáziumunk nevében mi is elhelyeztük koszorúnkat.

Második nap – Budapest

Másnap reggelre már talán kevésbé forró, de szintén verőfényes napsütésre ébredtünk, és célba is vettük Magyarország fővárosát, a gyönyörű Budapestet. Első megállónk a budai várnegyed volt. Majd  visszatérve a Duna túlsó partjára, egy idegenvezetővel bejártuk a parlamentet. Egy kis szabadidőt is kaptunk, s megnézhettük Szent István bazilikát is.

Scroll to Top