Német karácsony

Sok-sok éve hagyomány iskolánkban a decemberben megrendezett „Adventsparty”, azaz német karácsonyi rendezvény. A program célja, hogy a németül tanuló diákok jobban megismerjék a német karácsonyi szokásokat, hagyományokat ill. játékosan fejlesszük nyelvi tudásukat.

Idén a 9.-10. évfolyam német tagozatos diákjai vettek részt a programban. A német nyelvű produkciók után, egy izgalmas nyelvi versenyen tesztelhették tudásukat és rátermettségüket. A művészi produkciók között volt karácsonyi dal és vers is, melyet interaktív feladattal kötöttünk össze.

Egy kis közös sütizés után pedig következett a verseny, ahol 5 különböző állomáson kellett a csapatoknak feladatokat teljesíteniük. Volt rejtvénysarok, karácsonyi kvíz és zenei játék is. A némettudáson kívül szükség volt a jó megfigyelőképességre, kutatómunkára és kreativitásra is. A változatos feladatokban mindenki kivehette a részét a csapatmunkából és sok vidám pillanatot élhettek át együtt.

Néhány vélemény a résztvevőktől:

„ Jó lenne ha több ilyen projekt/rendezvény lenne, ahol kötetlen formában használhatnánk a nyelvtudásunkat”.

„ Nagyon jó volt a hangulat és finomak a sütik J „

„ Segítőként csöppentem a rendezvényre, gitároznom kellett a zenei állomáson. Bár angolos vagyok és nem sokat értettem, de a feladatok szerintem profin lettek összerakva és így is nagyon jól éreztem magam.”

„ Minden állomáson tetszettek a feladatok.”

Örülünk, hogy jól éreztétek magatokat és köszönjük nektek, hogy 2 év kihagyás után végre újra együtt készülhettünk az ünnepekre.

német munkaközösség

Scroll to Top