NOW YOU’RE COOKING!

A Váci Madách Imre Gimnázium angol nyelvi versenye 2021

Kedves 7-8. osztályos diákok!

A hagyományos általános iskolásoknak szóló angol nyelvi versenyünket ebben az évben új formában hirdetjük meg.

Készítsetek 3-5 perces sütő- vagy főzővideót, amelyben bemutatjátok egy olyan étel elkészítését, ami egy angolul beszélő országra jellemző. Lehet főétel, sütemény, leves, saláta: bármi, ami akár egy étterem étlapján is szerepelhetne és te is szívesen megennéd.

A videó elején tüntesd fel, melyik iskolába jársz, majd néhány szóban mutassátok be az ételt, milyen alapanyagokat és konyhai eszközöket használtok, az elkészítés folyamatát lépésről-lépésre, végül pedig hogy hogyan tálaltátok azt a vendégek számára minél ízlésesebben.

A kisfilm nyelve angol, mivel a verseny elsősorban az angol nyelv használatát szándékozik mérni. Így az értékelési szempontok közül a nyelvi szempontok magasabb pontszámot kaptak. A mellékletben tájékozódhattok erről részletesebben.

A kisfilm időtartama: 3-5 perc.

Határidő: 2021. március 26. péntek

Új beküldési határidő: 2021. április 10. 8:00 (nevezni, legkésőbb április 9. 18:00-ig lehet)

Csapattagok száma: 2-4 fő

Formátum: mp4

Mivel a kisfilm készítése egyben kép- és hangfelvétel, ezért a nevezés során szüleidnek beleegyező nyilatkozatban kell hozzájárulnia, hogy részt vehess a versenyen. 

A nyilatkozatban arra vonatkozóan is találtok kérdést, hogy a legjobban sikerült videókat megoszthatjuk-e az iskola honlapján. Ez az engedély nem feltétele a versenyen való részvételnek.

Technikai tudnivalók

Nevezni a csapat kapcsolattartója tud, aki lehet a felkészítő tanár vagy egy másik segítő pedagógus/szülő. Nevezéshez szükséges feltölteni a csapattagok gondviselőinek hozzájáruló nyilatkozatát szkennelt formában (pdf vagy kép).

Scroll to Top